Humanitas project Levensboek – Apeldoorn

25 januari 2017 Leonie Hutten-Brand

Humanitas, afdeling Apeldoorn is begonnen met het project Levensboek. Dit geeft mensen de gelegenheid een periode uit hun leven, die belastend is geweest, aan het papier toe te vertrouwen. Vrijwillige auteurs helpen vertellers dit te doen in een periode van 6 tot 9 maanden. Op deze manier creëren zij een zinvolle en aangename bezigheid die zowel therapeutisch werkt tijdens het vertellen als wel bij oplevering van het boek in de vorm van gespreksstof, erkenning en aanknopingspunten. Een levensboek maken is voor elke leeftijdsgroep en levensfase. Het zorgt voor verbinding. De pilotfase heeft geleerd dat er veel vraag naar is. Daarom willen zij graag gefundeerd doorpakken met de groep vrijwillige auteurs. Zij bieden een stevige basis om dit project nog jaren uit te kunnen voeren in Apeldoorn en omstreken. De aanschaf van de dictafoons en usb sticks helpen de auteurs bij de vastlegging.
Aanschaf            : 5 dictafoons en 10 USB sticks.
Donatiebedrag  : € 250,-