Koor “Nova Zembla” uit Haren wint Goed voor Elkaar Prijs

10 oktober 2019 Leonie Hutten-Brand

Het motto van koor Nova Zembla is ” je moet zeilen op de wind van vandaag” een tekst van Frans Mulder. Velen van de koorleden ondervinden tegenwind qua gezondheid. Op de zangochtenden tijdens het samenzijn en het samen zingen heerst er “windstilte’- er is een grote verbondenheid. Koor Nova Zembla is een lotgenoten koor van 25 leden die allemaal met kanker te maken hebben (gehad) als patiënt, familielid, of vriend(-in). Het Behouden Huys faciliteert deze ruimte waar het koor heel dankbaar voor is. De groepsruimte heeft 8 mooie gemakkelijke stoelen voor de therapie. De klapstoelen zijn na 10 jaar geleden aan vervanging toe. Met het winnen van de Goed voor Elkaar-prijs heeft het koor nieuwe stoelen kunnen aanschaffen.