Nieuwe A-3 scanner voor Historische Ver Staphorst

24 maart 2021 Monique Spaaij

Het afgelopen jaar heeft de Historische Vereniging zich bij “Stichting voor Elkaar” gemeld voor een donatie voor de aanschaf van een A-3 scanner. Deze werd toegekend, maar door de corona pandemie werd de prijsuitreiking al een paar keer uitgesteld. In maart 2021 heeft de prijsuitreiking alsnog plaatsgevonden.

De doelstelling van de vereniging is om de historie van de gemeente Staphorst in de breedste zin van het woord vast te leggen. Dit gebeurt o.a. door uitgifte van een kwartaalblad, boeken en een jaarkalender Het beleggen van dia-avonden en het. digitalisering van al het materiaal en dit op te slaan in de Beeldbank zodat dit t.z.t. digitaal beschikbaar. En daarvoor komt de A-3 scanner goed van pas.