P-Bones voor Brassband Excelsior Zalk

31 januari 2022 Monique Spaaij

Brassband Excelsior Zalk is een bruisende muziekvereniging. Om muziek toegankelijk te maken voor alle kinderen werken ze actief samen met de basisschool, waarbij de muziekdocenten van de Brassand de leerkrachten begeleiden in het geven van muzieklessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunststof muziek instrumenten die tegen een stootje kunnen maar wel (bijna) net zo klinken als een echt koperen muziekinstrument. Op deze manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met muzieklessen zonder dat de ouders daarbij moeten aanhikken tegen de contributie. Met een bijdrage van Stichting voor Elkaar heeft de Brassband 8 p bones kunnen aanschaffen en hoeven deze instrumenten niet langer gehuurd te worden.