Winnaars Goed voor Elkaar-prijs I Mei 2016

14 juni 2016 Leonie Hutten-Brand

In mei zijn alle regionale toekenningscommissies bij elkaar gekomen om alle aanvragen door te nemen. Een hele klus, maar de stemmen zijn geteld en de winnaars van de Goed voor Elkaar-prijs zijn bekend.

IJsvereniging de Goorns  I  Buinen  I  € 1.000,-
Aanschaf van bakstenen, nieuwe kozijnen en ramen voor renovatie van het clubgebouw bij de ijsbaan.

Vereniging Tuincreatie Veendam  I  Veendam  I  € 1.000,-
Een ruime duurzame hobby-kas en aangepaste gereedschappen kunnen gekocht worden met de donatie. Hiermee kunnen kinderen door middel van het project ‘jeugdtuinen in Veendam (Borgerswold)’ tuinieren en komen in contact met de natuur.

Hartveilig Annerveenschekanaal   I   Annerveenschekanaal   I  € 700,-
Een trainingspop en cursusmateriaal is nodig om met 25 burgerhulpverleners het dorp Annerveenschekanaal hartveilig houden.

Speeltuinvereniging Heiligerlee  I  Heiligerlee  I  € 500,-
Nieuwe speeltoestellen voor het vernieuwen van de speeltuin in Heiligerlee.

Stichting Herstelproces  I  Hoogeveen  I  € 1.000,-
Een beamer met scherm, een laptop en een draagbare geluidsinstallatie dragen bij aan het bespreekbaar maken van depressie en andere psychische problemen onder jongeren

Kleinschalig Wonen de Benring Voorst  I  Voorst  I  € 400,-
(Demente) ouderen positiviteit geven door samen muziek te maken met muziekinstrumenten.
Bekijk hier de video ‘Even bellen met….Thea Schutte van woonzorgcentrum De Benring’

Stichting Kristal Samen Leven  I  Apeldoorn  I  € 1.000,-
Het project ‘Kinderen Maken Muziek Kristal’ schaft 1 drum en 7 ukeleles aan voor het verzorgen van instrumentale muzieklessen aan kinderen met- en zonder een beperking. Met als doel om aan te sluiten aan het orkest.

Kinderboerderij de Maten  I  Apeldoorn  I  € 1.000,-
Extra speelattribuut voor de jongste bezoekers van de kinderboerderij. Bekijk hier de video ‘En de winnaar is….Kinderboerderij de Maten’

Stichting Present Epe-Heerde  I  Vaassen  I  € 1.000,-
Deze stichting koppelt vrijwilligers aan hulpbehoevenden en heeft minimaal 2 laptops nodig om goed te kunnen verbinden.

Stichting Grrroen in Kronenburg  I  Arnhem  I  € 1.000,-
Door groen verbintenis creëren in de buurt Kronenburg. Een weerbestendige vloersticker is nodig om de entree herkenbaar te maken.